U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen met grensverkenningen

 

"Laatst heb ik onder begeleiding van Mariëtte een grensverkenning gedaan. Samen aan tafel met behulp van lapjes en latjes een beeld neerleggen van mijzelf binnen mijn grenzen.
Het is bijzonder om te ervaren hoe dat werkt. Door de uitnodiging van Mariëtte om een lapje te kiezen en neer te leggen en daarna de grenslatjes toe te voegen, ontstaat er een combinatie van handelen vanuit denken en mijn handen die een eigen actie in zetten.
Mariëtte benoemt dat, stelt vragen, schuift respectvol mee en helpt zo inzicht te krijgen in de manier waarop ik mijn grenzen stel en bewaak.
Voor mij werkte het heel goed. Ik ging naar huis met een kern-beeld op mijn netvlies: een waardevolle herinnering die me verder helpt".   Tineke

 

"Het is heel fijn om op een visuele en inspirerende manier je grenzen duidelijk te krijgen.
Het geeft inzicht in gedragspatronen en welke stappen er nodig zijn om een stabiele, rustige en gewenste situatie te krijgen. Het bewegen met de latjes en lapjes doet je voelen dat het invloed heeft op je hele systeem en dat dit inzicht gevolgen heeft voor de dagelijkse dingen die je tegen komt in je leven. Mariëtte begeleidt het hele proces vanuit: voelen, weten en betrokkenheid."  Wiep

 

"Een grensverkenning met Mariëtte heeft me veel inzicht gegeven op diverse gebieden,
waar ik heel blij mee ben. Wat een prachtige vorm heeft ze gevonden om een kwestie inzichtelijk te maken...
Allereerst het lapje wat ik koos als mijn kern. De grootte, vorm en mooie kleuren spraken me aan; ik was verrast door de uitbundigheid dat dit blijkbaar op dit moment mijn kern was.
Het proces wat volgde met het aangeven van grenzen was zo inzichtelijk en voelbaar op een heel eenvoudige manier. De kleuren van de gekozen lapjes (personen) en blokjes (grenzen) op een tafel, versterkten het beeld. Door me er mee te verbinden voelde ik aan den lijve wat het met me deed. Heel bijzonder en krachtig was deze ervaring.

Zo ook de liefdevolle begeleiding van Mariëtte. Het beeld, materiaal en voelen zeggen al veel, daarbij weet Mariëtte goed ondersteuning te geven door op het juiste moment vragen te stellen of 'iets'  aan te reiken. De foto’s die tussendoor gemaakt worden zijn prettig ter herinnering. Het mooie van deze sessie vond ik ook dat het een actief gebeuren is waarin veranderingen direct zicht- en voelbaar zijn en humor om de hoek kan komen kijken.
Dank je wel voor deze fijne ervaring."  Dionne

 

"Hoe ik het beleefd heb: vrolijk onderzoekend, speels en vrij van oordeel, niet bij nadenken maar me door kleur en gevoel laten leiden. Jouw houding roept dat op en ook het feit dat je het zelf zo leuk vindt, heel stimulerend is dat.
Energetisch is er een lek bij mij gedicht, ik ben vrij van het beeld dat ik iemand zo dicht in mijn ruimte moet toelaten om in verbinding te zijn. Het tegendeel blijkt waar te zijn, nu ik mij bescherm en mijzelf omklem ben ik staat om verbinding te maken en toe te laten met de ander. Ook mijn relatie met de buitenwereld met al zijn prikkels kan ik nu beter daar laten en doseren van wat ik er ervan binnen wil laten komen. Ik blijf oefenen met ruimte nemen binnen mijn begrenzing, wat voelt fijn, waar heb ik behoefte aan? Daar prikkelde je mij wel mee, dat ik meer ruimte zou kunnen gebruiken."  Ludy