U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het lied van Vogel
over ruimte en levenskracht


In dit boek verken ik met behulp van beelden van mijn innerlijk huis, mijn behoefte aan ruimte voor mezelf en contact met anderen.
De tekeningen en teksten leiden je langs eigenheid, ruimte, natuur, ontspanning, levensvreugde, ondersteuning, spel en inspiratie.

 

In Het lied van Vogel onderzoek ik welke plek ik inneem in de wereld om me heen. Wat is mijn behoefte aan ruimte en wat doe ik graag met anderen, terwijl ik mijn eigenheid hierin bewaar? Kunnen we zo samen een mooiere maatschappij vormen?


Een tijd lang verken ik deze innerlijke wereld aan de hand van mijn innerlijk huis: symbool voor eigenheid, (on)benutte ruimte en delen van jezelf. Ik onderzoek de ruimtes in en om het huis en ontmoet allerlei personages die graag met mij communiceren en hun wijsheid delen. Elke keer krijg ik andere details te zien, want omdat ik me ontwikkel, verandert ook het huis en de omstandigheden.

 

    

Maaike van Leeuwen over Het lied van Vogel: 

Dit is een boekje dat gaat over het gaan van je eigen weg. Een unieke weg die geen ander gaat, maar die toch herkenbaar is voor alle mensen. Het gaat over het vinden van je eigenheid en je eigen autoriteit. Geen antwoorden meer buiten je zoeken maar een diep naar binnen gaan. Daar heb je moed voor nodig. Het is geen makkelijke weg, zoals Mariëtte ook prachtig verwoordt. Het groeiproces kan pijn doen. Maar het stille, geduldige en onafgebroken werken aan jezelf levert ook veel op. Contact met je zielsstem en zelfs het steeds meer wegvallen van de scheiding tussen de werelden. Om uiteindelijk, vanuit ieders eigenheid, contact te kunnen maken met elkaar en samen een mooiere wereld te maken.

De kracht van dit boekje is de eenvoud en de puurheid in beeld en taal. Mariëtte laat prachtig zien dat je in je eigen verbeeldingswereld alle antwoorden kunt vinden! Ze legt helder uit hoe innerlijke beelden haar helpen zichtbaar te maken wat er allemaal leeft in haar. Hoe ze zo inzicht verwerft in zichzelf, haar patronen en onbewustheden.
Je wordt als lezer meegenomen op haar weg. Het is fijn daarover te lezen en het verbeeld te zien. Je wordt geraakt op een andere, diepe laag.